EU Projekt

Jačanje tržišne pozicije NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. unapređenjem i izradom poslovnih web stranica

Specifični cilj (svrha) projekta je unapređenjem postojeće web platforme e-zine/portal naciona.hr te izradu web platformi web shopa shop.nacional.hr i web shopa nphoto.nacional.hr; ojačati tržišnu poziciju i povećati konkurentnost poduzeća NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. te povećati vidljivost njihovih usluga (izdavanje digitalnog izdanja tjednika Nacional i autorskih fotografija), što će dovesti do rasta prihoda, te u konačnici, u skladu s svrhom (ciljem) Poziva “WWW vaučeri za MSP-ove”, podržati razvoj informacijskog društva u Republici Hrvatskoj.

Predloženi projekt “Jačanje tržišne pozicije NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. unapređenjem i izradom poslovnih web stranica” obuhvaća tri (3) domene (nacional.hr – portal/ezine, shop.nacional.hr web shop s digitalnim izdanjima tjednika Nacional i nphoto.nacional.hr web shop s autorskim fotografijama u vlasništvu Nacional news coorporation d.o.o.) i podrazumijeva izradu, unapređenje, redizajn i optimizaciju postojeće web stranice prijavitelja nacional.hr odnosno izradu novih web shopova shop.nacional.hr i nphoto.nacional.hr, što će omogućiti veću vidljivost usluga prijavitelja, povećanje konkurenotsti i brži gospodarski rast.

Poduzeće NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. posluje na tržištu izdavačkoj djelatnost (J58.1), odnosno tiskanje časopisa i drugih periodičnih časopisa, knjiga i brošura, glazbenih djela i rukopisa, karata i atlasa, plakata, igraćih karata, reklamnih kataloga, prospekata i drugih tiskanih oglasa, djelovodnika, albuma, dnevnika, kalendara, poslovnih obrazaca i drugih tiskanih trgovačkih stvari, papirne robe za osobne potrebe i drugih tiskanih stvari. koje ima zabilježeni kontinuirani rast u Republici Hrvatskoj zahvaljujući kontinuiranom kvaliteti izvršenih poslova i marketinškom rastu, dok NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. također ima mogućnost ponude novih autorskih i srodnih sadržaja kojim se ostvaruju troškovne prednosti u odnosu na konkurenciju. Projektno ulaganje odnosi se na izdavačkoj djelatnost (J58.1).

Unapređenjem postojeće web platforme i izradom novih web platformi, poduzeće planira ojačati tržišnu poziciju i povećati konkurentnost jačajući prisutnost na tržištu te povećati vidljivost svojih usluga (specifični cilj (svrha) projekta), te u konačnici, u skladu s svrhom (ciljem) Poziva “WWW vaučeri za MSP-ove”, podržati razvoj informacijskog društva u Republici Hrvatskoj.

Sam projekt osmišljen je kao implementacija web rješenja koje će omogućiti jednostavan, brzi i intuitivan način alokacije resursa prijavitelja, čime će prijavitelj ostvariti daljnju optimizaciju troškova i posljedično povećati prihode. Istodobno, korisnicima će se pružiti najbolje iskustvo pregleda e-zine portala novosti, kupovine, pregleda i upravljanja sadržajem digitalnog izdanja tjedne tiskovine Nacional odnosno kupovinom licenčnih prava na autorske fotografije u vlasništvu Nacional news coorporation. Planiran je kompletan grafički redizajn stranice u svim vizualnim elementima kako bi ojačali brend priavitelja i ujednačili vizualni identitet vozila prijavitelja i cjelokupne web lokacije. Osim toga, nužno je implementirati kompletan CMS sustav kako bi zaposlenici prijavitelja mogli ažurirati novosti na e-zineu/portalu, ažurirati nova digitalna izdanja tjednika Nacional i upravljati korisnicima, njihovim pravima i dostupnim izdanjima odnosno ažurirati fotografije.

Konačno, potrebno je napraviti kompletnu optimizaciju web mjesta za pretraživače, implementirati moderne sigurnosne tehnologije poput SSL certifikata te napraviti prilagodbu za mobilne telefone i tablete (tzv. “responzivna stranica”). Optimizacijom web stranice će se provesti analiza konkurentnosti i pozicioniranja virtualnog tržišta, profila kupaca i trendova pretraživanja, provesti će se web analitika i analiza preglednosti i upotrebljivosti weba te će ovo možda najviše utjecati na očekivani rast prihoda provedbom projekta te jačanje tržišne pozicije i veću konkurentnost prijavitelja.

Web stranica mora pružiti maksimalno korisničko iskustvo klijentima sa smanjenim vizualnim i motoričkim sposobnostima, što će se postići korištenjem aktualnih web tehnologija te metodama kao što su alternativni tekstovi za fotografije, mogućnost korištenja tipkovnice umjesto miša te odgovarajućim “tekst-u-govor metodama.”

Naziv projekta: Jačanje tržišne pozicije NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. unapređenjem i izradom poslovnih web stranica

Ime korisnika:NEWS CORPORATION d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta: 120.000,00 HRK

Iznos koji financira EU: 84.000,00 HRK

Trajanje projekta: 15. 05. 2019. – 15. 07. 2019.

Pogledati više na: WWW vaučeri za MSP-ove

Kontakt osoba: Neven Roginić, neven.roginic@nacional.hr

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Nacional News Corporation d.o.o.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Kontakti

Nacional News Corporation d.o.o.
Maksimirska 120, 10000 Zagreb
Republika Hrvatska

Telefon
091/604-9723

E-mail
prodaja@nfoto.hr